26 Ocak 2015 Pazartesi

Başlıyoruz



Blogtaki ilk yazımda  bu fazla kiloların nasıl verileceği ve yöntemini bilince aslında ne kadar kolay ve rahat bir şekilde verildiğinden bahsetmek istiyorum.
Çevremde kilo vermek isteyip de veremeyenlerde gözlemlediğim en büyük sorunlardan birisi irade, birisi ise yanlış ve eksik bilgi sahibi olmaları(bundan biradan daha detaylı bahsedeceğim).





Kilo vermek için belkide en önemli nokta irade.Bunu iradesi gerçekten gevşek biri olarak yazıyorum ve ben bile irademi kontrol edebildiysem sizde anlatacağım metotla çok rahat iradenizi kontrol edeceksiniz.
Bu metotlardan ilki bunu bir ceza olarak değilde bu dönüşüm sonunda alacağınız ödül olarak düşünmek.Biraz açarsak bunu, bu klasik herkesin öğütlediği bir yol ve genelde de bu metot işe yaramıyor ne yazık ki.Ancak bir metot var ki bunun gerçekten işe yaramama imkanı yok.

3-3-3 Kuralı

Bu kural gerçekleştirilebilirlik açısından en pratik kurallardan biri. Ben de zayıflama hayatım boyunca bu kuralla ilerledim irademin dayanamadığı noktalarda bu kuralı hatırlayarak güç kazandım.
Lafı fazla uzatmadan kuralı anlatmaya geçelim.Kuralın mantığı basit.Her üç bir şeyi ifade ediyor ama ne? Belki içinizden tuz şeker un diyor olabilirsiniz ama değil. İlk üç, 3 günü simgeliyor.Yani diyetinizi 3-4 ay veya her ne kadar lazımsa değilde sadece 3 günmüş gibi düşünün.Bu 3 günün sonrasında diyete devam etceğinizi asla aklınıza getirmeyin.Şuan sadece 3 gün yapacaksınız ve bu 3 günü tamamlayınca da gerçekten ilk aşama atlamanın verdiği bir iç mutluluk yaşayacaksınız emin olun.Îkinci üç ise 3 haftayı simgeliyor.3 gün bittikten sonra 3 haftalık bir hedef koyun önünüze.Yani ilk üçte 3 günü düşündüysek bunda da 3 haftayı düşüneceğiz sadece. sonuncusu ise ay yani 3 gün diyeti tamamlayıp 3haftayıda tamamladıktan sonra artık diyeti 3 ay gibi düşüneceğiz.(eğer daha kısaysa diyetiniz bunu değiştirebilirsiniz.) Bu sayede hayatta bırakamam dediğiniz bir tatlıyla rahatlıkla bağınızı koparcaksınız.Çünkü insan beyni alışkanlıklarını 90 gün gibi bir sürede unutuyor bu süreyi tek seferde aşmak yerine parça parça aşıyoruz.


Diğer bir bahsetmek istediğim konu ise genellikle zayıflamaya çalışanların yanlış veya eksik bilgiye sahip olmaları.Genellikle çok yiyenlere biraz spor yap sen toparlarsın gibi yanlış cümleler söyleniyor.Belki de bilinen en büyük yanlış bu genel olarak diyet ve spor birlikte yapılmazsa pek bir faydası olmaz.Diyet ve spor birbirini tamamlar.Biri olmadan diğeri yürümez (belirli bir süre sonra sadece biriyle de zayıflayabilirsiniz ama başlangıç için uygun değil.) Peki bunun nedeni nedir ? Benim kendi kendime tecrübe ettiğim olay başlarken spor diyeti tetikleyici bir özellik gösteriyor. Spor sırasında kalori harcamanın zorluğunu fark edip diyetinize olabildiğince dikkat ediyorsunuz. Bir çikolata yemek istediğiniz zaman sporda harcadığınız efor sizi engelliyor.O yüzden sporun birazcık yorucu olması gerekli.

Diyet mantığına ve spor programına  diğer yazılarımda değineceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder